המאמר שלפניכם ירים מס' גבות ושווה קריאה אם אתם מעסיקים חברת ניקיון
לפני שתטילו ספק.., זכרו שהמחוקק ראה לטובת עיניו את עובדי הניקון – מגזר שלם רווי בהפרות, ציבור המנקים נפגע לעתים קרובות ומפסיד את זכויותיו הסוציאליות כתוצאה מחברות ניקיון רבות שלצער כולנו לא מקיימות את חובותיהם כלפי העובדים.
ע"מ לתקן עוולה מתמשכת בת עשרות שנים הוסיף המחוקק אחריות גם עליכם – מזמיני השירותים (האחריות חלה גם על בעלי תפקידים ולא רק בעלים.. הסבר והרחבה בהמשך הפוסט..) לוודא שהמנקה מקבלת את כל המגיע לה לרבות פנסיה בהתאם לצוו / קרן השתלמות וכו' מצד חברת הניקיון. החוק הזה מבוקר ונאכף בקפדנות כולל הגשת אישומים, קנסות ואף כתבי אישום פליליים (סעיף 32 לחוק ) למזמיני שירותים מפירי החוק. ראו 'חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, תשע"ב – 2011 שם גם ניתנו הסמכויות לפקידי ומבקרי משרד הכלכלה להטלת עיצומים כספיים (סעיף 16 לחוק) כנגד מעסיקים ומזמיני השירותים שבחצרם בוצעו הפרות וזאת למרות שלא מתקיימים יחסי עובד/מעביד סדירים בניכם לבין עובדי הניקיון שנשלחו ע"י חברת הניקיון.
נתחיל בתקציר לטובת חסרי הזמן(:
הדרך הקלה והפשוטה להגן על עצמכם:
* בחרו חברת ניקיון הוגנת, מסודרת ואחראית שמשלמת את זכויות עובדיה בקביעות
(בהמשך הפוסט נסביר כיצד תדעו בקלות אם החברה עומדת בהתחייבויותיה)
* בחרו חברת ניקיון מאושרת משרד הכלכלה
הימנעו בכל מחיר מלעשות אחד משלושת הדברים הבאים:
*להעסיק חברת ניקיון מבלי לוודא שהשכר המשולם לה מאפשר תשלום מלוא התנאים לפי הצוו בענף כולל הפקת רווח סביר לחברת הניקיון (כיצד תדעו? – קראו בהמשך)
*להעסיק חברת ניקיון ללא אישור משרד הכלכלה
*להעלים עין מתלונות המנקה שלכם בנוגע לזכויות שהופרו
עכשיו ההרחבה:
חברת הניקיון לא רק יכולה לדאוג למשרד שלכם להבריק היא גם יכולה להשפיע ישירות ברמה הפיננסית על מנהלת המשרד / מנכ"ל / חשבת השכר בארגון שלכם במידה ולא שילמה את חובותיה כך שאתם תלויים בה לא רק ברמת הניקיון.. לכן בחרו בחכמה, השקיעו מחשבה על ההיבטים האחרים ולא רק על הניקיון במשרד.. בחרו משל אתם בוחרים עובד בכיר בארגון, אל תעשו זאת כלאחר יד.
כיצד תדעו האם חברת הניקיון משלמת את זכויות עובדיה? לפניכם מס' טיפים:
* אפשר לבדוק במאגרי מידע משפטיים של בתי הדין לעבודה. אם החברה וותיקה תראו עד כמה היא נוטה להיתבע ע"י עובדיה דבר שיכול להעיד על בעייתיות. נכון לכתיבת שורות אלו
חברת ניקיון פדנטים קיימת מעל לעשור עם 0 אזכורים בבתי הדין, זאת בזכות גישה ערכית
קוד אתי מחמיר, סדר וארגון ברמת משלמי השכר והקפדה על קלה כבחמור. אנו מאחלים לעצמינו להמשיך כך.
*אפשר לבדוק תלושי שכר של המנקה (צריך להופיע שם תשלום עבור קרן השתלמות / פנסיה. צבירת ימי חופשה, כמות השעות המשולמות וכו')
*אפשר פשוט לשאול את המנקה לרמת שביעות רצונו מהמעסיק – חברת הניקיון. עובדים שלא מקבלים תנאים נשארים ממורמרים וישמחו לאוזן קשבת מצידכם. גם כאן נתפרץ ונספר שעל פי מבדקים וסקרי שביעות רצון – עובדי חברת הניקיון פדנטים מרוצים מאוד:) בביקור קצר בעמוד
הפייסבוק של פדנטים תוכלו לראות פוסטים / דירוגים של עובדי החברה.
בדיקה שלחברה יש אישור מצד משרד הכלכלה יכולה לפתור אתכם מאחריות בחלק מהמקרים
העסקת חברה ללא רישיון מעבר לכך שהינה עבירה כשלעצמה אלא גם תחיל בוודאות את כל החבויות כלפי העובד על כתפכם – מזמיני השירותים. כך שמעבר לתשלום לחברת הניקיון עליכם לשלם גם את תנאיו הסוציאליים של עובד הניקיון. הסתתרות מאחורי חברת ניקיון נטולת אישורים היא לבדה מעשה פסול שיחייב אתכם בתשלום זכויות העובד.
תיקון מס' 8 לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם קובע כי חל איסור על התקשרות עם קבלן כוח אדם או קבלן שירות (חברת ניקיון), שאינו מחזיק ברישיון כאמור. האיסור חל הן על התקשרות והן על קבלת שירות מחברת ניקיון שאינה בעלת רישיון,
לפניכם החוק כלשונו:
" לא יקבל אדם שירות כוח אדם מקבלן כוח אדם או שירות מקבלן שירות, ולא יתקשר עימם לקבלת שירותים כאמור, אלא אם כן קבלן כוח האדם או קבלן השירות לפי העניין, הוא בעל רישיון לפי פרק זה והמציא לאותו אדם העתק ממנו"
לתשומת לבכם – מנהלות משרד יקרות
ונושאי משרה אחרים בארגון הקשורים להתקשרות עם חברת הניקיון:
בעת הטלת עיצום כספי כלפי הארגון שלכם. לא תוכלו להסתתר מאחורי בעלי החברה/ המנכ"ל. לפי סעיף 25ב אתם מחויבים לפקח ולעשות ככל הניתן למניעת הפרה של דיני העבודה. עצם עצימת עניים ומתן הצעות להתקשרות עם חברת ניקיון ללא רישיון אותה בחר מנכ"ל הארגון היא הפרה שאתם שותפים לה ודינכם – מחצית הקנס אותה הארגון יקבל.
פס"ד לדוגמה בנושא אחריות מזמיני השירותים כלפי עובדת ניקיון שנשלחה ע"י חברת ניקיון
בו עובדת חברת ניקיון תבעה את העירייה וזכתה בהסכם פשרה.
להלן התקציר:
חברת ניקיון שזכתה במכרז שפורסם ע"י העירייה (נעדיף לחסוך את שמה מטעמי לשון הרע) העסיקה עובדת ניקיון באגף הרווחה בעירייה באמצעות קבלן משנה, זאת בכדי ליצור נתק מלאכותי בין הצדדים. לאחר שנפגעו זכויותיה של העובדת מצד חברת הניקיון, תבעה האחרונה את העירייה עצמה.
התביעה טענה שהעירייה נהנתה מהניקיון של אותה מנקה ועצמה עיניה לנוכח ההפרות הנוגעות לתשלום זכויותיה הסוציאליות של התובעת ובכך היא נחשבת כמעביד ישיר לעניין כל החבויות של העובדת. העירייה השיבה לזכותה שהיא מעולם לא חתמה עם המנקה על הסכם כלשהוא, לא הנפיקה לה תלושים, לא שילמה את שכרה, לא פיטרה אותה ולא הייתה לה כל מעורבות במקומות עבודות נוספות שאליהם נשלחה ע"י חברת הניקיון.. משכך ברור כי היא אינה נחשבת למעסיקה וזאת בניגוד לחברת הניקיון שצריכה לעמוד בנטל ההוצאות הסוציאליות. טענת העירייה ככל שנשמעת הגיונית לא פטרה אותה מתשלום לעובדת הניקיון
רבים מקרים כדוגמה הנ"ל בהם תדרשו לביצוע גמר חשבון עם עובדת הניקיון גם כשהיא מועסקת אצלכם במשרדים באמצעות חברת ניקיון. אנא השקיעו מעט זמן בהיבט החוקי ולא רק בהיבט הניקיון והמחיר.
מחלקת השכר שלנו לרשותכם לייעוץ והרחבה.
גם אם אינכם נמנים על לקוחותינו נשמח לסייע(:
בהצלחה!