הוראות בטיחות לעובדי ניקיון משרדים
שלום לכם עובדי ניקיון יקרים 💜
לפניכם סרטון הדרכת בטיחות חשובה שתסייע לכם לשמור על עצמכם ועל הסובבים אתכם במהלך עבודות הניקיון.
בהדרכה זו נדון בנושאים הבאים:
- מניעת החלקות ונפילות: טיפים חשובים לשמירה על סביבת עבודה בטוחה.
- שימוש נכון בחומרי ניקוי: הנחיות לשימוש בטוח ואחראי בחומרים.
- ארגונומיה: שמירה על הגוף והיציבה בעת עבודות ניקיון.
- זהירות מאזורים עם כבלים וחשמל: הימנעות מסכנות ומגע עם חשמל.
- איסור טיפוס: ספוילר – טיפוס מכל סוג שהוא, אסור לחלוטין בחברת פדנטים!.
- משקל נשיאה: הנחיות בנוגע למשקל המרבי המותר לנשיאה לגבר ואישה.
- בגדי עבודה ונעלי בטיחות: בחירת ציוד מתאים להגנה על הגוף כולל טיפים לבחירת נעליים מתאימות ע"פ התקן.
את ההדרכה העביר ממונה הבטיחות מר אלי לוי.
עובדי פדנטים מוזמנים לפנות לממונה הבטיחות בכל עת לקבלת הדרכה אישית ומענה על שאלות בנושאי בטיחות וזאת מעבר להדרכות השוטפות והתדריך אותו קיבלתם בתחילת העסקה
עבודה בטוחה ונעימה!
צוות פדנטים:)
כך תנקו ללא כאבי גוו ומפרקים
>> ככל שהגוף בשימוש מאוזן וסימטרי כך נוצרים פחות עומסים על המפרקים, לכן רצוי להימנע מניקיון או אחזקת כלים כמו שואב אבק זמן ארוך ביד אחת. דבר שיוצר עומס ממושך ומעיק על חצי גוף, החליפו ידיים מידי פעם ודאגו לחלק את העומס בין שתי צידי הגוף.
>> רצוי לגוון בין המטלות – במקום לנקות במשך שעות רצופות רק את הרצפה, עדיף לעשות הפסקה למשל בין אזורים או בין טיאטו לסמרטוט.. ולעבור לעבודה שמאמצת את הגוף באופן שונה לפחות במעט למשל שטיפת כלים וחזור לסמרטוט (אם תחשבו על כך לרגע, יש לזה גם היגיון מבחינת זמן שטיפת הכלים האידאלי ..) כמו"כ בעת ניקיון משטחים גדולים רצוי להשתמש במגב ומטאטא מהסוג הרחב. (אם אתם עובדי פדנטים בקשו מאיתנו כלים נוחים כגון אלו או רכשו מה שתעדיפו ונחזיר לכם את התשלום כהחזר הוצאות בתלוש השכר הקרוב.
>> ככל שהמטלה שנבצע תהיה קרובה יותר לגוף כך נחווה פחות עומס על המפרקים, תתקרבו ככל האפשר לאובייקט אותו אתם מנקים, במקום לשלוח ידיים הרחק לדוגמ' בעת ניקוי ויטרינה רחבה, זוזו עם הגוף ועל תתאמצו לשלוח את הידיים הרחק בפרט לא במצב בו לא מדובר רק באבק קל ואתם נדרשים להפעיל מאמץ כמו שפשוף.
>> בהחלפת שקיות זבל בפחים נחווה פחות עומס אם נחליף את השקית כשהפח על משטח בגובה בינוני ולא על הרצפה כך גם בעת טבילת הסמרטוט בדלי עם החומר נחווה פחות עומס אם הדלי לא יהיה על הרצפה אלא על משטח בגובה בינוני.
>> השתמשו במקלות מטאטא ומגב מתאימים לגובה שלכם ואחזו באחיזה נוחה שתמנע ממכם להתכופף אבל במקביל שתשאיר את המטאטא קרוב לגוף כלומר לא באחיזה רחוקה מידי מהגוף, אל תשלחו את המגב רחוק ממכם, עם המקל גדול תפסו אותו במרכז ולא בקצה, תצעדו יחד עם כיוון הטאטוא והמנעו מלהרחיק את את המקל רחוק מידי מהגוף, זכרו ככל שהאובייקט קרוב לגוף כך יותר טוב וההפך ככל שתשתמשו במרחק גדול יותר כך יגבר העומס המיותר על הגוף
>> השתדלו לבצע מטלות ניקיון מסוימות בישיבה, לדוג' בעת סידור וניקיון אזורים נמוכים כמו הארון מתחת לכיור
>> העדיפו מטליות מיקרופייבר – מעבר לעובדה שהם מנקות טוב יותר הם גם דורשות פחות מאמץ בניגוב ובסחיטה. (גם כאן – אם אתם עובדי פדנטים בקשו מאיתנו כלים נוחים
כגון אלו או רכשו מה שתעדיפו ונחזיר לכם את התשלום כהחזר הוצאות בתלוש השכר הקרוב)
לסיום, זכרו שכשם שבעבודה מאומצת לגוף קיימת 'אי נוחות' שמצריכה תשומת לב כך גם באימון פיזי וכשם שבאימון פיזי הגוף והנפש מפיקים תועלת כך גם בניקיון. הרמב"ם בעת שכתב על חשיבות אכילת מזונות מסויימים לבריאות הגוף, הזכיר כי אלו שעובדים בעובודות כפיים יכולים להיות רגועים יותר בנוגע ליכולת של הגוף שלהם להתמודד עם חולאיים שונים. אחת מעובדות פדנטים פסיכולוגית במקצועה שעבדה במשרה קטנה של פעמיים בשבוע כמנקה בשעות הערב ציינה שהגיע לעבוד כדי להפעיל מעט את הגוף, לחסוך כסף על אימון שלא לדבר על להרוויח שכר תוך כדי..
אז הסכמנו שזה סוג של אימון ? אם כך – מידי פעם התמתחו – בעיקר באזור הגב והכתפיים, נערו את הגוף מעט ושחררו עומס מהפרקים ואם אתם במשרד לבד שימו אוזניות וחייכו מידי פעם יש שיאמרו שזו מעין מדיטציה לנפש(: